Vrijdagavond 20 september en zaterdag 21 september hebben wij deelgenomen aan de Eurol Hellendoorn Rally. Helaas zijn we te vroegtijdig uitgevallen met motorproblemen.

Voorbereiding
Na een lange voorbereiding waren we gebrand om een succes te halen tijden onze thuis rally. We hebben een test afgerond op het Test Track Thedinga en gingen met vetrouwen de wedstrijd in.

Mede door het ritme van de navigator was de klik er direct weer in de auto en hadden we de notes voor op de proeven goed voor elkaar.

Doelstelling
We hadden voor deze wedstrijd een doelstelling gesteld van rond de 20ste finish plaats. Voorop de vrijdagavond zou dit betekenen dat we rond de 35ste positie moesten finishen. Zodat we de volgende dag verder naar voren startten waardoor de kans op malheur van een ander kleiner is.

De wedstrijd
Vrijdagavond gingen we goed voorbereid en met goede notes op pad voor onze doelstelling voor de vrijdagavond, plaats 35.
Na de start in de manege in Hellendoorn hadden we een route naar Rijssen en het gebied de Borkeld om vervolgens de proef Markelo te verrijden.

Klassementsproef 1:
Met alle vertrouwen gingen we van start op klassementsproef 1: de notes klopten, het vertrouwen in de auto was er en het was droog. We hebben over deze proef van 13,90 KM voldaan in 7:57.20 minuten op een knappe 38ste positie.

Klassementsproef 2:
Na al het vertrouwen na klassementsproef 1 gingen we door naar Markelo voor klassementsproef 2. Bij de aankomst van klassementsproef 2 moesten we even wachten door een uitgestelde start. Maar na een kleine 25 minuten wachten konden we eindelijk van start. We gingen voortvarend van start met het vertrouwen wat er al was en de kennis dat we nog later konden remmen als wat we al dachten dat we konden. Helaas liep de motor stuk 800 meter voor de finish we konden de auto gelukkig nog 300 meter door laten lopen zodat we sneller over de finish konden.

Motor problemen
Na van de proef de auto weer in onze garage gezet te hebben bleek de bout van de spandrol distributie te zijn afgebroken en bleek het game-over voor de rally. We konden deze niet eruit krijgen om de motor weer in elkaar te kunnen zetten.

Toekomst
We gaan proberen de Peugeot 206 weer klaar maken voor de volgende rally 19-20 oktober rondom Hengelo.